Spoštovani!

Vabimo vas, da do 0,3 % vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje šolskega sklada in s tem omogočite bolj kvalitetno vzgojno-izobraževalno okolje za naše učence.

Zaradi donacij, namenjenih od dohodnine, davčne zavezanke in zavezanci ne boste plačali večje dohodnine. Znesek je namreč prispevek, ki ga država od davka na dohodek namenja za organizacije splošno koristnega namena. Do 31.12.2022 se lahko odločite, komu in v kakšnem deležu boste prispevali del vaše dohodnine za tekoče leto, in o tem obvestite davčno upravo. Če svoje odločitve iz prejšnjega leta ne boste spreminjali, vam ni treba storiti ničesar.

Kako šolskemu skladu namenite del dohodnine? Imate dve možnosti:

Izpolnite obrazec s svojimi podatki, v zahtevek pripišite % dohodnine, ki ga namenjate šolskemu skladu, podpisani obrazec odnesite ali pošljite na pristojni davčni urad. Obrazec lahko oddate tudi v šoli in ga bomo mi posredovali davčnemu uradu.

Preko sistema e-Davki (https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo)

Če želite, da vam pomagamo pri izpolnitvi obrazca, nas pokličite na 02 522 30 85. O namenitvi dela dohodnine za šolski sklad lahko obvestite tudi vaše sorodnike, delodajalce, podjetja, prijatelje, znance, …

V imenu učencev se za vaše prispevke iskreno zahvaljujemo.

Hvala in lep pozdrav.
dr. Jana Grah, ravnateljica

Dostopnost