02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

DELO RADIJCA IN OBISK RADIA ROMIC

V sklopu spoznavanja poklicev smo se letos odločili, da bomo spoznavali poklice, ki jih sicer nismo. Tako smo v torek, 12. aprila spoznali poklic radijca in šli v goste v čisto pravi radijski studio. Izkušnja je bila neverjetna.

Torkovo jutro je bilo v znamenju spoznavanja poklica radijca. Slikopisu, ki je vključeval vse potrebne informacije v besedi in sliki, je sledil pogovor o tem, kaj vse radijec pri svojem delu uporablja, kje opravlja svoje delo, kakšne vsebine pripravlja in kako vsebine pridejo do nas. Učenci so z zanimanjem sledili razlagi, odgovarjali na preprosta vprašanja in se učili. Sledilo je poslušanja radia in spremljanje vsebin. Skupno smo ugotovili, da so vsebine posredovane preko radia pestre in zelo raznolike. Slišali smo napoved vremena, točen ča, oglase, pogovorno oddajo in še kaj.

Po kosilu smo se odpravili do Žute kuče, kjer so nas z veseljem pričakovali radijci radia Romic. Obisk nam je uredila Ksenja, ki je tudi sodelavka radia Romic. Gospa Monika, glavna urednica  je predstavila studio, zanimivo delo, svoje sodelavce in predstavila pripomočke. Za tem so se učenci še preizkusili v vlogi sogovornika v čisto pravem radijskem studiu. Intervjuje je tehnik posnel in morda jih bomo dobili za spomin.

Učenci so z zanimanjem spremljali dogajanje, pogovore in slišane informacije. Z veseljem se bomo spominjali obiska radia, ker je bil res svojstveno doživetje. Veseli nas, da smo bili tako lepo sprejeti. Morda nas boste kdaj slišali na radiu … Kdo ve?

Dostopnost