02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

KROS – PRVI ŠPORTNI DAN

V sredo, 13. 9. 2023, smo imeli prvi športni dan v letošnjem šolskem letu. Zjutraj smo se vsi učenci in učenke od 1. – 9. r ter nekaj najbolj športnih skupin iz PPVI peš odpravili do soboškega jezera. Malico smo opravili kar ob jezeru, s čimer smo dobili polno energije, potrebne za kros. Sledil je ogled proge ter skupno ogrevanje in zbujanje mišic.

Točno ob desetih smo nekateri učitelji otvorili kros s častnim krogom, katerega smo zaključili s skupnim prihodom v cilj. Učenci so ob tem glasno navijali, kar jim je vlilo še dodatne motivacije za njihov tek. To se je poznalo pri tekih samih – tekli so učenci in učenke po vzgojnoizobraževalnih obdobjih, na koncu pa so športni dan slavnostno zaključili še učenci in učenke s posebnega programa, kateri so ob bujnem navijanju neizmerno uživali. Pot nazaj do šole pa nam je predstavljala že kar nekaj težav, saj smo bili že malo utrujeni in smo že sanjali o kosilu.

Priznanja najhitrejšim tekačem smo podelili v petek, 22. 9. 2023, dan pred slovenskim praznikom ŠPORTA. Prvi trije tekači in prve tri tekačice vsakega VIO so prejeli posebno diplomo in malenkostno spominsko darilo, ki bo gotovo prišlo vsakemu prav.

Vsem učencem, njihovim staršem in vsem zaposlenim želimo prijetno in aktivno praznovanje slovenskega praznika športa. Ne pozabimo – gibanje je osnova za dobro počutje, zdravo telo in boljše duševno zdravje. Gibajmo se, vsak dan, na različne načine.

Vsem tekačem in tekačicam, ki so uspešno premagali razdaljo na krosu po svojih najboljših močeh, pa iskreno čestitamo in jim tudi v prihodnje želimo obilo tekaških užitkov in uspehov.

Dostopnost