02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

PREJELI SMO CERTIFIKAT LEAF

V okviru Ekošole smo se vključili v mednarodni projekt LEAF – Znanje o gozdovih, ki izobražuje in ozavešča o gozdovih in njihovi vlogi v življenju na našem planetu. Spodbuja povezovanje otrok z gozdom in gozdno dediščino ter izobraževanje o vseh vidikih gozda, navdihuje in opozarja na pomen varovanja gozdov in njihovega trajnostnega upravljanja.

Gozdovi so naravna dobrina, ki jo moramo ceniti in varovati za prihodnje generacije. So »pljuča našega planeta«, zato imajo izjemen vpliv na naša življenja. Otrokom lahko gozd predstavimo na nešteto načinov. Imajo pomembno vlogo v naravnih procesih, drevesa so pomemben vir surovine, na kateri temelji gospodarska dejavnost, gozd nam daje plodove, gozd je prostor za sproščanje. Prvi korak pa je, da otroke čim bolj pogosto odpeljemo v gozd, da se učijo na osnovi spoznavanja, raziskovanja, opazovanja in lastnih izkušenj.

Tako smo v lanskem šolskem letu prvič izvedli t. i gozdni cikel sedmih korakov in prejeli certifikat LEAF na kar smo ponosni. Trudili se bomo še naprej čim večkrat obiskati gozd ter se v njem in o njem učiti.

Vodja projekta LEAF,

Rebeka Tratnjek Vučko

Dostopnost