02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

ŠPORTNO DRUŽABNO SREČANJE OSNOVNIH ŠOL MO MURSKA SOBOTA 2023

Na Osnovni šoli IV Murska Sobota smo v torek, 4. 4. 2023, organizirali športno-družabno srečanje osnovnih šol MOMS. Srečanja se je udeležilo okrog 80 učencev 4. razredov iz Osnovne šole I Murska Sobota, Osnovne šole II Murska Sobota, Osnovne šole III Murska Sobota, Osnovne šole Bakovci in učenci 4. in 5. razreda Osnovne šole IV Murska Sobota.

Učenci so se v medsebojno mešanih skupinah pomerili na devetih različnih poligonih, na katerih so skušali doseči čim večje število točk. Vendar to ni bil glaven namen tega inkluzivnega dogodka; učencem smo želeli sporočiti, da le skupaj zmoremo, da je pomemben prispevek vsakega, hkrati pa krepiti  vrednote spoštovanja, sodelovanja, strpnosti in sprejemanja različnosti, ki nas bogati. V drugem delu srečanja so učenci vključevali v različne tematske delavnice glede na lastne interese. Za navijaško vzdušje v skupinah in podporo pri izvedbi srečanja so poskrbeli dijaki in dijakinje iz Gimnazije Murska Sobota in študentke.

Da so inkluzivni dogodki potrebni in smiselni, pričajo tudi vtisi učencev, ki si v prihodnosti želijo še več tovrstnih srečanj.

Foto: Jernej Letica

Dostopnost