02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

SVETOVNI DAN ZDRAVJA

7. aprila 2022 obeležujemo svetovni dan zdravja, ki je tokrat osvetljen s sloganom »Naš planet, naše zdravje« (Our planet, our health). Med drugim bodo pri Svetovni zdravstveni organizaciji z akcijo osveščanja o ohranjanju zdravega prebivalstva in okolja spodbujali tudi gibanje za ustvarjanje družb, oziroma skupnosti osredotočenih na dobro počutje prebivalstva, ob upoštevanju ekoloških omejitev.

Gibanje je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja. Predvsem je pomembno gibanje v naravi, ki pozitivno vpliva tako na fizično kot duševno zdravje.

Nacionalni institut za javno zdravje, ki je glavni organizator akcije Zgeni.se v pomlad , nas zopet  vabi, da se pridružimo akciji za spodbujanje telesne dejavnosti.

Namen akcije je motiviranje k večji telesni dejavnosti, tokrat predvsem v naravi z raziskovanjem lepot Pomurja.

Obiščete lahko  svojo najbližjo lokacijo ali pa se odpravite na vse. Najbolj vztrajni bodo tudi nagrajeni. 🙂

Ob obisku lokacije lahko naredite tudi kako fotografijo, jo objavite in označite z @zgeni.se #zegnise #zgenisevpomlad.

Akcija traja od 7. 4. do 31. 5. 2022.

Kje: Obišči predlagane lokacije (Expano, Pot ob Muri, Piramida, Lisjakova struga, Sotinski breg, Bukovniško jezero, Ljutomerski ribniki in Gajševsko jezero) in razišči njihovo okolico (sprehod, hitra hoja, tek, kolesarjenje, itd.). 

Kako:  K zbiranju se lahko pridruži vsak- od najmlajšega do najstarejšega.  Deli z nami osvojene lokacije in jih označi @zgeni.se, #zgenise in #zgenisevpomlad. Spremljajte nas na naši FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer boste našli vse podrobnosti o akciji. K sodelovanju povabite še svoje družinske člane, prijatelje, sorodnike, sodelavce, … Spodbujajmo drug drugega k bolj zdravemu načinu življenja, večji telesni dejavnosti hkrati pa poudarjajmo pomen zdravega naravnega okolja.

Dostopnost