02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

ERASMUS+ projekt: GOZD, NAŠ VSEŽIVLJENJSKI UČITELJ

Naša šola sodeluje pri Erasmus+ projektu: Gozd- naš vseživljenjski učitelj. Prejšnji teden sta se predstavnika OŠ IV udeležila prvega srečanja (learning- teaching- training mobility) vzgojiteljev in učiteljev iz Slovenije, Srbije in Italije, ki so partnerji projekta.

V projektu sodelujejo Program Ekošola iz Slovenije (kot vodilni partner), Ambasadori održivog razvoja i životne sredine iz Srbije in društvo JUMP iz Italije.

Glavni cilj projekta je opolnomočiti vzgojitelje in učitelje na področju globalnih izzivov okoljske vzgoje- s poudarkom na pomenu gozdov, zagotoviti podporo strokovnjakov (Slovenski državni gozdovi, Zavod za gozdove Slovenija, Gozdarska šola Kraljevo), deliti ideje in primere dobrih praks, sodelovati pri aktivnostih na prostem z otroki in učenci, pripraviti nova gradiva, ki bodo na voljo vsem zainteresiranim.

Vsaka država je prinesla v projekt nove ideje in aktivnosti, ki se jih lahko prilagodi glede na starostno skupino otrok in območje, kjer se aktivnost izvaja. Nastale so številne nove ideje, ki jih bodo udeleženci lahko prenesli v svoje delo z učenci, ter jih delili dalje med svoje sodelavce, v lokalnem okolju in širše v svoji državi. Projekt pa je s ponosom dobil tudi svoj logotip.

Dostopnost