02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

Inovativnost, Znanost in Ustvarjalnost Mladih – IZUM 2023

OŠ IV Murska Sobota smo sodelovali na razstavi ustvarjalnosti Iztoka Zrinskega, ki jo vsako leto pripravi Zavod za tehnično kulturo Slovenije – enota v Murski Soboti. Festival IZUM je potekal od 21. do 25. novembra 2023 je v trgovskem centru Maximus. Naša šola se je predstavila z razstavo in raziskala VESOLJE. Na njej smo predstavili našo tehnično ustvarjalnost. Pripravili smo izdelke iz odpadnih materialov in jih povezali v celoto – NAŠ POGLED V VESOLJE.
Sodelovali so učenci 7.,8.,9. razreda. Prikazali smo celoleten potek dela pri pouku tehnike in tehnologije, ter se povezali z likovno vzgojo ter družboslovjem. Izdelali smo planete, ki krožijo okrog sonca. Učenci so poudarili tudi prvega človeka na LUNI in pridružila se nam je tudi ta. Zainteresirali smo tudi učence druge triade, ki so nam prav tako pomagali in izdelali lične rakete, vesoljce in ozvezdje. Naš pogled v vesolje je bil poučen in zanimiv, predvsem pa delaven za vse razrede in njihove učiteljice Jožico, Janjo in Darjo.

Razstava je bila uspešno ocenjena in smo dobili PRIZNANJE za doseženo
1. mesto v kategoriji RAZISKOVALNA IN USTVARJALNA DEJAVNOST med osnovnimi šolami.

Tega dosežka smo zelo veseli učenci in njihove učiteljice se jim zahvaljujemo za njihovo prizadevnost, vztrajnost, doslednost, saj sedaj bolje razumejo okolje z vidika tehničnih in tehnoloških rešitev, ki jih obdajajo. Hvala za njihovo radovednost v iskanju in ustvarjalno sodelovanje v skupini.
Saj sedaj svoje tehniško znanje bolje povezujejo z ostalimi vedami in razumevajo svet kot celoto.

 

Učiteljice:
Jožefa Stanko, Janja Sečkar, Darinka Hauko

Dostopnost